Wednesday 11 January 2012

Heerlijke worteltaart


Dit is een recept dat ik via via heb gekregen. Vanuit Amerikaanse maatgeving heb ik het vertaald naar de Nederlandse maten. Het is een taart die je helemaal kunt 'upgraden' met glacering en nootjes, of gewoon 'kaal' kunt eten, gewoon omdat hij op zichzelf al heerlijk is. Mijn dochters vinden het heerlijk om een stukje mee te nemen naar school, en ze nemen inmiddels ook stukjes mee voor hun vriendinnen...

Ingredienten:
250 ml zonnebloem olie
3 eieren
1 klein blikje ananasringen, of ananas in stukjes
250 ml nootjes (walnoten zijn het beste, maar kan ook een mix zijn)
1 theelepel kaneel
400 gram suiker
2 zakjes geraspte wortel (kant en klaar te koop in de supermarkt)
350 gram gezeefde bloem
1 theelepel bicarbonate of soda (bakpoeder is ook goed)
1/2 theelepel zout

Oven voorverwarmen op 180 graden.
Alles door elkaar mengen en dan in een ingevet bakblik (tulband vorm is leuk als je ook de glacering doet) doen.
Het blik in de oven doen en ongeveer 1 uur laten bakken. Met 50 minuten even checken met een sateprikker. Komt hij er droog uit, dan kun je de oven uitzetten. Ik laat de cake er dan nog wel inzitten, dan gaart hij nog een beetje na. Als je bang bent dat hij al te droog is, dan uit de over halen.
Als je de glacering gaat doen, moet de cake koud zijn.

Glacering:
1 ei-geel
90 gram (zachte) roomboter
1/2 theelepel vanille essence
90 gram roomkaas (Philadelphia)
180 gram poedersuiker
eventueel 1 theelepel kaneel
een paar hele walnoten

Klop het ei-geel op en meng het met de roomboter, vanille essence, roomkaas en poedersuiker. Dit wordt een heerlijke crème. Dit verspreid je met een spatel over de cake. Daarna maak je het af met een aantal mooie halve walnoten her en der.

Eet smakelijk!

No comments:

Post a Comment